Cuple rapide pneumatice – codificare

Dezvoltarea cuplelor cu conectare rapidă cu o singură mână, a contribuit decisiv la îmbunătățirea funcționalității și siguranței muncii. Pentru a crea o conexiune, mufa este pur și simplu împins în cuplaj. Asta duce ca manșonul să se miște spre înainte și să se blocheze automat. La decuplare, manșonul este împins
înapoi cu o mână și deconectarea este la fel de uşor de realizat.

Sunt disponibile următoarele modele de supape pentru selectare pentru diferite aplicații:

Straight-Through

Aceste sisteme de cuplare funcționează fără supapă de închidere, ceea ce înseamnă că pot realiza cel mai mare debit posibil. Turbulențele ce poate apărea la supapele integrate sunt complet eliminate. Cuplele directe Straight-Through sunt ideale pentru mediile lichide – de exemplu, aplicații de apă. Înainte de deblocare, fluxul trebuie oprit.


Single Shut-off

Pe sistemele single shut-off, mufa este proiectată direct – deși cuplajul se oprește imediat după ce conexiunea este întreruptă. Apariția mediului de curgere în linie
este prevenit. O soluție ideală pentru acționarea sculelor de aer comprimat.


Double Shut-Off

La sistemele noastre de închidere dublă, după deconectare, fluxul se oprește atât în cuplare, cât și în priză. Mediul rămâne în furtun în ambele linii de legătură, iar presiunea este menținută constantă și nu este eliberată.


Dry-Break Design

Sistemele noastre de cuplare fără scurgeri au supape pe cuplaj și mufă care nu lasă să se acumuleze volumul spațiului mort. Astfel, atunci când conexiunea este întreruptă, nu pot apărea picături scăpate în mediu. Această variantă este potrivită în special pentru transferul de medii agresive sau în zone sensibile precum camerele curate.